dinsdag 17 juni 2014

Top 5 - Must DO's in Kaapstad



De hoofdstad van Zuid-Afrika, Kaapstad. Er is een hele boel te beleven en te zien en zeker de moeite waard om te bezoeken! Waarom? Hieronder een top 5 van mijn leukste TO DO's in Kaapstad. 

1. De Tafelberg 
Voor de ervaren hikers duurt het ongeveer 2 uur om de top te bereiken, voor de minder ervaren sporters onder ons zal het zo'n 3 - 3,5 uur duren. Maar hoe dan ook zeker de moeite waard! Mocht je slecht ter been zijn dan is er ook nog de kabelbaan optie. Geeft hetzelfde prachtige uitzicht, maar misschien met iets minder voldoening dan na een hike! 

(Naast de bekende Tafelberg mogen eigenlijk Lionshead, Signal Hill en Devil's Peak ook niet ontbreken in het rijtje van noemenswaardige hikes in Kaapstad...) 



2. Woodstock 
Een opkomende wijk in Kaapstad en verdient zeker een plek in de top 5. De laatste tijd zijn er vele projecten ontstaan die van de wijk een heuse parel maken. Dit komt mede doordat steeds meer design bedrijven zich vestigen op deze plaats. Een van de projecten van Design Capital of the Year heeft de oude armoedige huisjes in de wijk omgetoverd in kunstwerken met prachtige kleurrijke schilderingen. Ook is er sinds een aantal jaar een grote food/design markt in de Old Biscuit Mill (oude koekjes fabriek). Iedere zaterdag staat het bomvol mensen en kun je er genieten van heerlijke muziek, mode, food en interieur.



3. Let's go to the beach
Een bezoekje aan de mooie stranden van Kaapstad mag natuurlijk ook niet ontbreken. Keuze genoeg: Clifton Beach 1, 2, 3 of 4 (naar horen zeggen zijn de stranden ook specifiek voor bepaalde 'soorten' mensen: gaystrand, modellenstrand, maar zelf heb ik daar vrij weinig van gemerkt moet ik zeggen!). Of liever Camps Bay, aansluitend aan de Clifton strandjes. Daar zijn ook de restaurants en wat winkels te vinden. Het oogt allemaal wat chique op Camps Bay, maar uiteindelijk lopen er allerlei verschillende soorten mensen rond. 



4. Waterfront 
Wil je gezellig uiteten of flink shoppen? Waterfront is the place to be! Keuze genoeg aan diverse restaurants. Of je nu chique wilt eten aan het water of een pot bier wil drinken met een live band er bij, het kan allemaal. Ook aan fastfoodketens geen gebrek midden in de winkelcentrum. Waar trouwens ook een bioscoop aanwezig is! Naast deze binnenbios wordt draait er tijdens de zomer ook een buitenbioscoop op Waterfront. Met de ondergaande zon op de achtergrond, kun je al genietende van wat eten en drinken kijken naar diverse films. Voor het programma check de website.


5. Kloof- & Breestreet
Voor de meeste mensen is in eerste instantie Longstreet de straat waar je heen gaat om uit te gaan, een hapje te eten of te winkelen. Maar, de laatste tijd zijn er ook twee andere straten in de buurt van Longstreet die zeker de moeite waard zijn, en minder toeristisch!
Breestreet heeft leuke restaurantjes, die vooral ook in trek zijn bij de lokale bevolking. Zo is er het Spaanse tapasrestaurant "La Parada", dat bijna iedere avond vol zit. Een gezellig sfeer en lekkere hapjes en drankjes. Een aanrader in Kloofstreet is het restaurant "Da Vinci". Goede service, lekker eten en een leuk extraatje: je mag er op de tafel tekenen tijdens het wachten. Naast restaurants heeft Kloofstreet ook een aantal leuke winkeltjes die de moeite waard zijn! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten